Over ons

B&M: 50 jaar kwaliteit


Er was eens… de familie Martens – Olaerts uit het Limburgse Sledderlo (Genk). In 1963 richtte ze de firma Marolith op, met verwijzing naar de familienamen en achtervoegsel -ith (soort van platen).

Aan de andere kant van het land, in het West-Vlaamse Vivenkapelle (Damme), startte Willy Van Hoorenweder en Leni Berkers in 1972 het gelijkaardige bedrijf Bevalith in de toenmalige woning van zaakvoerder Willy. Deze ambitieuze aannemer zocht een nieuwe uitdaging en ging zich verdiepen in de aankoop van vloer- en wandtegels. Zijn garage werd omgebouwd tot kantoor en toonzaal.

Al snel werd duidelijk dat uitbreiding noodzakelijk was. Het aanbod werd aangevuld met Italiaanse vloer- en wandtegels. Het succesverhaal zette zich verder toen jongste zoon Jan in 1992 mee in het bedrijf stapte. Ook in Sledderlo werd zoon Gert de rechterhand van vader André.

Beide bedrijven beslisten onder impuls van de nieuwe generatie om samen te werken: B&M tegelimport was een feit.

Bevalith verhuisde naar het industrieterrein in Moerkerke, Marolith bleef op het industrieterrein in Genk. Zonen Gert en Jan zochten nieuwe producten binnen en buiten Europa waardoor het gamma steeds groter werd. B&M kan met trots zeggen dat ze vloer- en wandtegels kunnen aanbieden uit Spanje, Italië, Duitsland, Polen, Frankrijk, China, Vietnam, …

Beide firma’s kunnen teren op een ervaring van 50 jaar waar kwaliteit steeds voorop staat.

De samensmelting van Marolith en Bevalith is een meer dan geslaagd huwelijk dankzij een dynamisch team, een intense samenwerking en een professionele dienstverlening.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x